Heerlijke koffies van Single Estate

STROOM Rotterdam bereidt heerlijke koffies met de bonen van Single Estate. Ze worden lekker dicht bij huis gebrand, in Maasdijk.
Single Estate Coffee is importeur, brander en leverancier van specialty coffee. Elke dag verbinden ze de koffieboer met de barista, en andersom. En zo komen we samen tot de perfecte kop koffie.
Het team van STROOM is getraind om op de La Marzocco-machine uw ideale koffie te maken. Met liefde en vakmanschap. Elke dag. Espresso, lungo, of met melk of soja.

Om mee te nemen

U kunt de koffie bij ons opdrinken, maar u mag 'm ook meenemen in een handige beker. STROOM Rotterdam verkoopt ook mooie, ambachtelijke broodjes-to-go. Ze worden à la minute voor u bereid. Verser kan niet.

Over onze koffie
De plantage Bella Vista ligt in één van de meest traditionele koffieregio’s van Guatemala, Antigua, en is eigendom van de Zelaya familie. De vulkanen 'Agua & Fuego' zorgen in dit gebied voor een microklimaat met uitermate vruchtbare grond en een gemiddelde temperatuur van 25°C.
De familie Zelaya beschikt over een eigen wet-mill en een dry-mill, zodat ze gedurende het hele proces de kwaliteit kunnen waarborgen.

Mix
Deze mix van de variëteiten Bourbon en Bourboncito (dwergvariant van de Bourbon) is verwerkt volgens de washed methode. Bij deze methode, die in Guatemala veel wordt gebruikt, draait het om handgeplukte bonen. Alleen door met de hand te plukken kunnen met uiterste precisie de rijpe koffiebessen worden geoogst. Een vernuftig controlesysteem - ontwikkeld door de familie - zorgt ervoor dat alleen de rijpe bessen de wet-mill bereiken.
Hier gaan de koffiebessen door een pulper waarbij schil en vruchtvlees worden verwijderd. De koffie gaat vervolgens in een bassin voor de droge fermentatie. Dit uiterst gevoelige proces beheerst de familie Zelaya tot in finesses.
Na fermentatie wordt de koffie gewassen en gedroogd op raised beds in een uniek greenhouse. Hierin heeft de producent extreem veel controle over het drogingsproces. 

Bonen van Single Estate kopen?
Is onze koffie in de smaak gevallen? Bij ons in de winkel kun je de Bella Vista gewoon kopen (12,50 euro per pak van 500 gram). Als dat geen service is.

GRATIS

 + pak
EARTH-water in je kamer